tirsdag den 5. maj 2015

Cupcakes med marcipan og hvid chokolade

Jeg er som sædvanligt mega langt bagud, for billederne af disse små skønne cupcakes blev allerede lagt op d. 17. marts, da de blev bagt i anledningen af Sct. Patrick's Day. Men her kommer de nu alligevel, for de var ret gode :o)



Cupcakes med marcipan og hvid chokolade
  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 4 æg 
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 g hakket, hvid chokolade
  • 125 g marcipan i små tern
  • evt. lidt grøn pastafarve, hvis du vil have samme fine farve som mine
Tænd ovnen på 175° C varmluft.
Pisk smør, sukker og vaniljeekstrakt cremet og lyst. Tilsæt æggene i ét ad gangen og rør godt efter hvert æg. Rør sigtet hvedemel og bagepulver i æggemassen. Tilsæt chokolade, og marcipan - og evt. grøn farve - og rør dejen forsigtigt sammen. Fordel dejen i muffinforme.
Bag kagerne 20-25 minutter og afkøl dem derefter på en bagerist.
I dette tilfælde har jeg pyntet dem med Baileys-frosting - det var jo Sct. Patrick's Day :o)

Baileys frosting
  • 125g stuetempereret smør
  • ca.400g flormelis, alt efter hvilken konsistens du synes frostingen skal have
  • ca. 1/3 dl Baileys Irish Cream
Hæld smør og flormelis i en skål og rør det godt sammen. Rør indtil flormelis'en er mere eller mindre forsvundet i smøret. Tilsæt Baileys, rør igen godt og smag til. Tilsæt evt. mere af hvad der lige mangler.



2 kommentarer:

  1. Uhh, det lyder lækkert med marcipan og hvid chokolade :)

    SvarSlet
    Svar
    1. De var også helt fabelagtige! :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...