tirsdag den 29. januar 2013

Lamingtons

Hermed opskrift på Lamingtons fra i lørdags. Det var så hyggeligt at have besøg af min veninde, og hun var faktisk den mest mad-blogger agtige af os, for hun huskede at tage billeder af maden :o) Ej, faktisk var det lidt et valg ikke at tage billeder af "Mortens anden", som det i virkeligheden var, men det lignede det jeg plejer at lave, såh :o)


Lamingtons (fra David Lebovitz) 16-20 stk.

Kage:
6 æg
150g sukker
1/4 tsk salt
kornene fra 1 vaniljestang
160g hvedemel
15g maizena
70g smeltet smør, som er blevet stuetemperatur

Glasur:
170g hakket, mørk chokolade
40g smør
180ml mælk
220g flormelis
2 spsk kakaopulver
2 spsk kogende vand
200g kokosmel


Start med at lave kage, den skal have tid til at køle HELT af, når den er bagt.


Smør en 23x23cm bageform og læg bagepapir i bunden.


Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk æg, sukker, vaniljekorn og salt meget lyst og luftigt, gerne vha. en røremaskine, i 5 til 10 minutter.

Sigt mel i æggeblandingen af flere omgang, og vend det forsigt i, indtil det er helt blandet. Tilsæt til sidst det smeltede smør og vend det rund indtil smørret netop er blandet i. Du må ikke røre FOR meget.

Hæld dejen i formen og bag den i 30 minutter, eller indtil der ikke sidder dej tilbage på en kødnål. Tag kagen ud, og lad den afkøle HELT.

Når kagen er helt afkølet, vend den ud på et skærebræt og fjern bagepapiret. Skær enderne rene, og del kagen på langs - det er lettest at gøre, hvis du først deler kagen i 2 rektangler og derefter skærer den over på langs.

Lav glasuren ved at smelte chokolade smør og mælk sammen i en skål over vandbad. Fjern skålen fra varmen når den er glat og pisk derefter flormelis og kakao i.


Fordel en generøs mængde (125ml) af glasuren over den ene halvdel af kagen, og læg derefter den anden halvdel ovenpå, så kagen er en sandwich med glasur i midten.

Del kagen i 16 - 20 stykker, tilsæt 2 spsk kogende vand til glasuren og put kokosmelet i en lav skål.

Dyp de små kager i glasuren og sørg for at de er dækket helt. Kør dem over kanten af skålen, så eventuel overskydende glasur fjernes. Vend derefter kagen i kokos på alle siden, og stil dem derefter til tørring på en bagerist indtil de er tørrer en smule.



6 kommentarer:

  1. Uh det ser spændende og anderledes ud - dejligt at få opskriften (;

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smager super godt :o) Så jeg synes bestemt du skulle prøve dem

      Slet
  2. De lyder og ser rigtigt gode ud, men er det ikke en fejl, at der skal 1500g sukker i? Det er vel kun 150g, går jeg ud fra.

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, jeg det må jeg vist lige få rettet - tak for info :o)

      Slet
  3. Mums de var gode :-) og så fint et billede med den helt rigtige serviet :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - ja, endelig var det noget hvor de passede rigtig godt til :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...